Sanottua / Quotes

En minä ole katkera – minä vihaan sanaa ”katkera” ja vihaan ihmisiä, jotka – siteeratakseni äitiäni – keräilevät epäoikeudenmukaisuuksia.

  • Vivica Bandler omaelämäkerrassaan Vastaanottaja Tuntematon

Resentment is like drinking poison and then hoping it will kill your enemies.

  • Nelson Mandela

I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat.

  • Rebecca West

Heiltä kaikilta oli elämässään riistetty lähes kaikki lukuun ottamatta ihmisen suurinta rikkautta: kykyä nousta mielikuvituksensa voimin merkityksettömästä, pahuuden täyttämästä todellisuudestaan yhteenkuuluvuutta ja elämäniloa säteilevään paratiisiin.

  • Astrid Lindgren (sitaatti Jens Andersenin elämäkerrasta Astrid Lindgren – tämä päivä yksi elämä)

She does the houses of the newly rich, those who lack ancestral furniture and the confidence to be shabby, and who wish their interiors to reflect a personal taste they do not in reality possess.

  • Margaret Atwood: Bluebeard’s Egg

Mutta, hän sanoo, elämässä jossa on paljon satua ja vähän totta, on kaikki mahdollista. Hän sulkee kirjan, peilit joenpohjissa sälähtävät rikki. Olipa kerran maailma, hän nauraa, eikä siitä tule loppua.

  • Saila Susiluoto: Siivekkäät ja hännäkkäät, katkelma Epilogista

Me olimme leikkikentällä ja hän oli kiivennyt ratapölkyille. Hän oli ehkä metrin korkeudella maanpinnasta. Sieltä hän huusi minulle: – Katso minua! Minä en vastannut, en ehtinyt. Minua ennen ehti vieras nainen, joka myös oli siellä lapsensa kanssa. – Oletpa sinä taitava, hän sanoi. En ehtinyt ajatella. Olin jo noussut ja menossa vääntämään siltä naiselta niskat nurin. Sitten muistin, että tämä oli pienen lapsen äiti ja nainen, ja tajusin, että olin ollut saamaisillani taantumakohtauksen. Istuuduin takaisin, mutta kesti kauan, ennen kuin vapisemasta.

Lapsi oli pyytänyt huomiota. Hän oli pyytänyt vain, että hänet nähtäisiin. Mutta hän sai arvion. ”Oletpa sinä taitava.”

  • Peter Høeg: Rajatapauksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s